Kungen vid Ski World Cup i Hammarbybacken

Tisdagen den 23 februari var Kungen vid Hammarbybacken för att ta del av världscuptävlingarna i parallellslalom.

Kungen hälsar på Frida Hansdotter.

Kungen hälsar på Frida Hansdotter. Foto: Patrik C Österberg/Stella Pictures

Kungen anlände till Hammarbybacken där Carl Eric Stålberg, ordförande för Åre 2019 AB, tog emot. Under en rundvandring i tävlingsområdet fick Kungen tillfälle att hälsa på tävlande och funktionärer. Därefter tog tävlingarna vid.

Kungen i tävlingsområdet vid Hammarbybacken.

Kungen i tävlingsområdet vid Hammarbybacken. Foto: Pelle T Nilsson/IBL

I damernas tävling vann schweiziskan Wendy Holdener, Frida Hansdotter tog silver och Maria Pietilä Holmner brons.

Marcel Hirscher från Österrike vann herrarnas tävling, André Myhrer kom på andra plats och Italiens Stefano Gross på tredje.

Frida Hansdotter på andra plats, Wendy Holdener, Schweiz, på första plats och Maria Pietilä Holmner kom trea i världscuptävlingarna i parallellslalom i Hammarbybacken. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ski World Cup Stockholm

Det är första gången någonsin en tävling i den alpina världscupen arrangeras i Stockholm. Startfält baseras på den aktuella ställningen i världscupen i februari och de 16 bästa damerna och herrarna får chansen att tävla i World Cup Stockholm. Man tävlar två och två i parallella slalombanor. Varje heat består av två åk, ett i vardera banan. Den som sammanlagt har den snabbaste tiden vinner heatet och går vidare.

Marcel Hirscher, Österrike och André Myhrer, Sverige, under finalen.

Marcel Hirscher, Österrike och André Myhrer, Sverige, under finalen. Foto: Pontus Lundahl/TT