Prins Carl Philip vid Årets kock
Den 2 oktober deltog Prins Carl Philip i juryarbetet vid tävlingen Årets kock i Annexet i Stockholm. Årets kock 2025, och svensk mästare i professionell matlagning, blev Ida Bauhn som fick ta emot medalj av Prinsen.

Ida Bauhn gratuleras till segern i Årets kock av Prins Carl Philip. Foto: Fredrik Sandberg/TT
De sex finalisterna i Årets kock tävlade i de fyra momenten: snacks, kall förrätt från nordiska vatten, otränad rätt och salt eller söt osträtt.
Prins Carl Philip deltog i juryarbetet och bedömde de tävlande efter de fyra tävlingsmomenten samt på metod, smak och hur väl rätterna hängde ihop smakmässigt i sammansättningen.

Prins Carl Philip deltog i juryarbetet. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Vinnare av Årets kock 2025
Årets vinnare blev Ida Bauhn, som till vardags arbetar som köksmästare på restaurang Nour i Stockholm, och fick ta emot Gastronomiska Akademiens medalj i guld av Prins Carl Philip.
Övriga finalister var Robin Frank Lindqvist, Luqaz Ottosson, Mikael Feuk, Magnus Åkerström och Jesper Wallqvist.
Årets kock
Tävlingen Årets kock, SM i professionell matlagning, arrangeras årligen och är Sveriges mest prestigefulla branschtävling där de främsta kockarna gör upp om segern. Tävlingen Årets Kock startades av Svenska Mejeriernas Riksförening (SMR) tillsammans med Gastronomiska Akademien och Tore Wretman år 1983.
Vinnaren tilldelas Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj i guld. Målet var att öka intresset för gastronomi, lyfta kockyrkets status och även det skandinaviska kökets renommé.
Prins Carl Philip är beskyddare av Årets kock och för 12:e gången satt Prinsen även med i tävlingens jury.