Högtidliga audienser

Motiv: Sydafrikas nya ambassadör Mandisa Dona Marasha. Foto: Henrik Garlöv/Kungahuset.se
Torsdagen den 19 maj hölls högtidliga audienser på Kungliga slottet.
Vid ceremonin lämnar ambassadörerna sina kreditivbrev, ett dokument från respektive statschef till Kungen, som efter överlämnandet ger dem formell rätt att verka i Sverige.

De högtidliga audienserna följer en gammal ceremoni. Ambassadören hämtas i en av Hovstallets vagnar på utrikesdepartementet och körs till Kungliga slottet. Under cirka femton minuter för Kungen och ambassadören ett enskilt samtal.

Mandisa Dona Marasha är ny ambassadör för Sydafrika. Hon har varit vice talman i östra Kap-provinsens lagstifande församling och var tidigare ambassadör i Aten.

Leda Lucia Martins Camargo är ny ambassadör för Brasilien. Hon har tidigare varit stationerad i bland annat New Delhi, Washington och Rom och var senast ambassadör i Prag.

Lan Lijun är ny ambassadör för Kina. Han har tidigare varit generalkonsul i Los Angeles, arbetat vid ambassaden i Washington och var till och med 2010 ambassadör i Kanada.

Venetia Sebudandi är ny ambassadör för Rwanda. Hon har bland annat varit ambassadråd i Paris och kommer senast från tjänsten som ambassadör i Schweiz och Rwandas permanenta representant vid FN:s organ i Genève samt WTO och andra internationella organisationer i Genève.