Högtidliga audienser på Kungliga slottet

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Delegationen från Sydkorea några minuter innan ambassadören får lämna sina kreditivbrev till Kungen. Foto: Henrik Garlöv/Kungahuset.se
Torsdagen den 7 april höll Kungen högtidliga audienser på Kungliga slottet för fyra nya ambassadörer.
Harry Gustaf Helenius är ny ambassadör för Finland. Han har tidigare varit ambassadör i Tyskland och Ryssland och var under åren 1995 till 1998 stationerad som minister på Finlands ambassad i Stockholm.

Eom Seock-jeong är ny ambassadör för Sydkorea. Han har tidigare varit ambassadör i Ungern och har arbetat på utrikesministeriet sedan 1977, senast som rådgivare för internationella relationer vid Seouls stadsförvaltning.

Jaak Jõerüüt är ny ambassadör för Estland. Han har tidigare tjänstgjort bland annat som Estlands ambassadör i Finland, Italien samt som Estlands ständige representant vid FN-representationen i New York.

Stephen Cletus Chiketa är ny ambassadör för Zimbabwe. Han är en av Zimbabwes mest erfarna diplomater och har varit ambassadör i bland annat Australien och Iran. Han har också varit biträdande FN-ambassadör och högkommissarie i Storbritannien.

Läs mer om högtidliga audienser här. Öppnas i nytt fönster.