Kronprinsessan besöker Jokkmokk Winter Conference och Jokkmokks marknad

Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa
Motiv: Kronprinsessan tillsammans med Ylva Pavval vid Jokkmokk Winter Conference. Ylva presenterade några av konferensens seminarier. Jokkmokk Winter Conference anordnas för fjärde gången och temat för året är ”Pathways to Sustainable Northen Communities” samt samtal kring klimatfrågan. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Kronprinsessan fick först en guidad visning av Ájtte Fjäll- och Samemuseum och närvarade därefter vid ett rundabordssamtal där ungdomar talade kring "Indigenous Perspectives on Sustainable Development".

Därefter välkomnades Kronprinsessan till Jokkmokk Winter Conference där Kronprinsessan introducerade en paneldebatt.

I sin introduktion till konferensen sade Kronprinsessan bland annat att "Jokkmokk Winter Conference har ett starkt fokus att öka medvetenheten om klimatförändringar, energi och hållbar utveckling i ett regionalt sammanhang".

Därefter fortsatte Kronprinsessan med att säga att hon "är övertygad om att möten som detta är av yttersta vikt, men vad som verkligen behövs är för oss som individer att vidta åtgärder, och att leva med större medvetenhet och att få hållbarhet i vår vardag".

På kvällen invigde Kronprinsessan Jokkmokks marknad. Kronprinsessan anlände till invigningen tillsammans med familjen Kuhmunens renrajd där hon tog emot den eld som symboliserar övergången från den historiska marknaden till Jokkmokks marknad.

I sitt invigningstal sade Kronprinsessan att "Jokkmokks marknad innehåller så mycket mer än när den skapades. Det är en vecka av inte bara varor som säljs och köps, utan också ett digert program av kultur, konferenser, gudstjänster, nöjen, god mat och mycket mer".

Kvällen avslutades med ett besök på Jokkmokks Tenn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och därefter middag i Prästens Kök Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Hembygdsområdet.