Kronprinsessan firad på sin födelsedag

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa
Motiv: Kronprinsessan vid födelsedagsfirandet på Solliden. Foto: Stefan Lindblom/Stella Pictures
Torsdagen den 14 juli firades Kronprinsessans födelsedag på Öland.
Ett hundratal människor hade samlats i regnet på rundeln framför Sollidens slott för att hylla Kronprinsessan på 34-årsdagen.

Kronprinsessan tog emot "Ja må hon leva" och ett fyrfaldigt leve av gratulanterna, som enligt tradition var anförda av Kungen. Drottningen och Prins Daniel var även med vid firandet på Solliden.

I Stockholm sköts salut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Skeppsholmen kl. 12.

På kvällen åkte Kungaparet, Kronprinsessparet, Prins Carl Philip och Prinsessan Madeleine hästkortege från Solliden slott till folkfesten på Borgholms idrottsplats.

Kronprinsessan delade ut årets Victoriastipendium till hockeyspelarna Daniel och Henrik Sedin. Daniel och Henrik Sedin tilldelas stipendiet för "att var för sig vunnit poängligan i NHL 2010 och 2011, vilket är helt unikt. Båda tog OS guld för Sverige 2006. Deras omtanke för barn visar sig i att de donerat 1,5 miljoner dollar till BC Childrens Hospital Project".

Musikunderhållningen framfördes av bland andra Eric Saade, Andreas Johnson, Jessica Andersson, Carola, Peter Mattei och David Garrett.

I samband med födesedagsfirandet pågår insamling via Radiohjälpen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till Kronprinsessan Victorias fond för personer med funktionshinder eller kronisk sjukdom.

Läs mer om Victoriadagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Solliden slott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.