Kronprinsessparet i Tyskland - dag 1

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa
Motiv: Kronprinsessparet utanför Rådhuset i München. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix
Tisdagen den 24 maj besökte Kronprinsessparet München på sin fyra dagar långa officiella resa i Tyskland.
Besöket i München inleddes med rundabordssamtal på den tyska tekniska akademin om hur samarbetet mellan innovativa svenska företag och högteknologiska bayerska företag kan förstärkas.

Samtalen hölls på residenset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i München, vilket en gång i tiden var ett stadsslott för de bayerska kurfurstarna och kungarna. Residenset är Tysklands största innerstadsslott.

Därefter begav sig Kronprinsessparet till BuntKicktGut. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ett ungdoms- och integrationsprojekt med gatufotboll. Projektet började med att fånga upp flyktingbarn som annars inte hade någon naturlig anknytningspunkt till det tyska samhället. Fotbollsgrupperna är blandade, alla barn är välkomna, men i huvudsak har de flesta deltagarna migrationsbakgrund. År 2007 fick Buntkicktgut det tyska fotbollsförbundets integrationspris.

På Buntkicktgut uppträdde ungdomar som bollartister och med breakdance. Kronprinsessparet såg en fotbollsmatch och samtalade med ungdomarna.

På eftermiddagen besökte Kronprinsessparet Bayerns regeringschef Horst Seehofer och hans fru Karin Seehofer. Även Bayerns Europaminister Emilia Müller deltog på mötet.

Därefter var det möte med Münchens vice borgmästare Christine Strobl i Münchens rådhus på Marienplatz.  

På kvällen hölls en middag med den Bayerske näringsministern och ställföreträdande regeringschefen Martin Zeil som värd. Middagen hölls i Gasthof Aying, i traditionell bayersk lantlig miljö.