Kronprinsessparets andra dag i Dalarna

Motiv: Kronprinsessan på Experium i Lindvallen. Experium är ett upplevelsecentrum i anslutning till Lindvallens skidanläggning. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Fredagen den 25 mars inledde Kronprinsessparet sin andra dag i Dalarna med att besöka Lindvallen i Malung-Sälens kommun.
I Lindvallen fick Kronprinsessparet information om Malung-Sälens kommun, Skistars verksamhet samt Sälen-Trysils flygplats.

Kronprinsessparet besökte upplevelseanläggningen Experium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - ett upplevelsecentrum med allt från bad, vattenrutchbanor, bowling, spa-anläggning, lekland, biograf till restauranger och gym.

Under lunchen berättade Erik och Mats Paulsson berättelsen om hur de köpte och byggde upp Sälens skidanläggning. Bland annat talade de om hur de reste till USA och inspirerades av de stora skidanlägningar där och hur de byggde de första snökanonerna i Sverige efter amerikansk modell.

Eftermiddagen inleddes med att Prins Daniel invigde Stefans stuga i Lindvallen. Prinsen invigde stugan genom att sätta nyckeln i låset. Stefans stuga är ett specialdesignat och liftnära boende, med avsikt att bli en plats där familjer som drabbats av cancer kan koppla av, umgås, uppleva och vara tillsammans.

Läs mer om Stefans stuga här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.