Kungen delade ut stipendier till tre unga ledare

Motiv:
Torsdagen den 28 april delade Kungen, för femte året i rad, ut stiftelsen Ungt Ledarskaps stipendier till tre unga ledare som visat gott ledarskap och är goda förebilder för andra.
Årets pristagare är Cecilia Bergman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från resebranschen, Martin Björgell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från scoutrörelsen och Jeanette Mikkelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., verksamhetschef inom äldreomsorgen. De får alla 250 000 kronor var.

Kungen tog i sitt tal Öppnas i nytt fönster. upp Kungliga slottet som mötesplats för nya möten och tankar. "Vårt möte här på Slottet idag ger tillfälle att utbyta idéer. Vi får möjlighet att reflektera över vad som krävs för att leda utifrån värderingar och låta unga människor ta plats i ledande funktioner. Jag hoppas att ni får tillfälle att samtala både över generationsgränser och över sektorsgränser."

Stipendieutdelningen skedde i samband med ett stort ledarskapsseminarium med 200 företrädare från näringsliv, offentlig sektor och ideella verksamheter. Seminariet handlade om sociala entreprenörer. Inbjudna talare var James Wolfensohn,  tidigare chef för Världsbanken och Sophie Stenbeck, ordförande Hugo Stenbecks Stiftelse. De talade båda kring ämnet sociala entreprenörer.

Seminariet och frågorna som diskuterades gick också att följa via Twitter. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta om Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap


Bakgrunden till stipendiet är Kungens engagemang i scoutrörelsen och betydelsen av den ledarskapsträning som scouterna ger tiotusentals ungdomar varje år.

Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap ska främja unga människors utbildning i ledarskap utifrån scoutrörelsens värderingar. Det görs genom stipendier, stöd till scoutrörelsens ledarskapsutbildning och stöd till unga människors utveckling och utbildning i ledarskap inom näringsliv, offentlig sektor och ideell sektor.