Prins Daniel besöker USA, dag 3 - se film här

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa
Motiv: Prins Daniel besökte på sin tredje dag i USA Miner Elementary School. Foto: Jessica Gow/Scanpix
Onsdagen den 26 oktober fortsatte Prins Daniels besök i USA.
Dagen inleddes med ett besök på Miner Elementary School i Washington DC. Prins Daniel möttes av skolans rektor samt Pippi och en viking. Polisens orkester spelade och de yngsta barnen hälsade Prinsen, socialminister Göran Hägglund och Sveriges ambassadör Jonas Hafström välkommen.
 
Efter den amerikanska och svenska nationalsången ställde Prinsen, socialministern och ambassadören upp för en frågestund där barnen hade fått förbereda frågor i förväg.
 
Därefter fick Prinsen en visning av skolan och gymnastiksalen där det var en utställning om Sverige och barnen fick smaka på blåbärssoppa, chokladbollar och äpplen med dipp.
 
Besöket avslutades med gemensam lunch i skolmatseln - lax, köttbullar med lingonsylt, broccoli och potatis.

Besöket var en del i satsningen på nordisk mat och är ett samarbete mellan Nordic Innovation, de nordiska ambassaderna, DC Public Schools och borgmästare Vincent Gray. Under dagen serverades över 30 000 skolelever i 120 skolor nordisk mat.

Under eftermiddagen hade prinsen ett antal möten, bland annat med Dr Loretta Di Pietro som är chef för George Washington School of Public Health and Health Services, innan det var en mottagning på Norska residenset men anledning av den nordiska matsatsningen. 200 gäster var inbjudna och Prinsen fick möjlighet att träffa de unga kockar som varit med och lagat maten under satsningen.

Läs mer om Prins Daniel besök i USA, dag 1. Öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Prins Daniels besök i USA, dag 2. Öppnas i nytt fönster.