Prins Daniel på Exportrådet i London

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Prins Daniel besökte Exportrådet och deras verksamhet i Storbritannien. Foto: Åse Botha/Exportrådet
Onsdagen den 16 februari och torsdagen den 17 februari var Prins Daniel i London för att besöka Exportrådets verksamhet.
Som värd för programmet stod Ulf Berg, vd på Exportrådet.

Ulf, berätta om bakgrunden till resan.
Prins Daniel besökte vårt kontor Stockholm i december. Nu ville vi visa Prins Daniel hur Exportrådet fungerar ute på fältet, hur ett kontor utomlands arbetar.

Varför just kontoret i London?
Vi har en hel del spännande projekt i London. Storbritannien är en enormt stor marknad, som svenska företag kan vara ännu mera aktiva på. Nu hade vi ett antal livsmedelsföretag där vi kunde visa hur vi jobbar och med tanke på Prinsens engagemang i mat och hälsa så kändes London som ett bra val.

Hur har programmet sett ut?
Vi har varit på Exportrådets kontor, visat hur vi arbetar. Vi har haft rundabordssamtal med ett antal företag som har berättat för Prins Daniel om sina erfarenheter, kulturskillnader och hur de ser på utvecklingen för den brittiska ekonomin. Vi har också besökt den svenska ambassaden där vi fick en genomgång om hur ambassaden arbetar. Dag två var det ett studiebesök på en livsmedelskedja för att se hur vi stöttar och hjälper svenska livsmedelsproducenter att ta sig in på en delvis ny marknad. Lyckas vi i det här projektet kommer det att säljas svenska livsmedel i 200 butiker.

Hur ser Exportrådets verksamhet ut i Storbritannien?
Nio personer är anställda här, det är ett av våra äldsta exportkontor men nu klarar sig de flesta svenska företag på egen hand. Vi fokuserar på små och medelstora företag som vi hoppas ska kunna etablera sig här i Storbritannien.

Läs om Prins Daniels besök på Exportrådet i december 2010.

Läs mer om Exportrådets verksamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.