Unga Musik på Slottet

Motiv: Gitarrister från Musikhögskolan i Malmö repeterar. Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna
Just nu repeteras det för fullt i Slottskyrkan. Det är Unga Musik på Slottet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som i veckan fyller Kungliga slottet med musik för tredje året i rad.
Det är en festivalvecka med både klassisk och modern musik, opera, balett och dans. Veckan inleds med Musikhögskolan i Malmö och St. Petersburgs Konstlyceet som framför verk för gitarr och slagverk.

Sveriges ledande utbildningar medverkar med sina elever och presenterar spännande inslag för den unga publiken. Publiken består till 80% av elever från Stockholms län och många av konserterna är på dagtid.

Unga musik på slottet är en del av Musik på Slottet som leds av Mats Liljefors. Det var Kung Gustav VI Adolf som 1970 inbjöd Mats Liljefors att ge konserter på Kungliga slottet och det blev snart en stor framgång. Musik på Slottet firade 40 år 2010.

Alla konserter i veckan sker i Slottskyrkan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som invigdes av Kung Adolf Fredrik och Drottning Lovisa Ulrika när Kungafamiljen flyttade in på det nybyggda slottet 1754.  

Klicka här för att läsa hela programmet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.