Drottningen invigde trädgårdsutställning i Drottningholms slottspark

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Drottningen vid invigningen av trädgårdsutställningen "Trädgård och trädgårdsmästare på Drottningholm och Ekerö - till nytta och nöje under 350 år". Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Fredagen den 27 april invigde Drottningen trädgårdsutställningen "Trädgård och trädgårdsmästare på Drottningholm och Ekerö — till nytta och nöje under 350 år" i Drottningholms slottspark.
Utställningen är den största trädgårdsutställningen i Drottningholms slottsparks historia. Den börjar vid Kina slott och är uppbyggd av 6 separata trädgårdsrum. Utställningen sträcker sig över 1 800 kvadratmeter.

Grundtemat i utställningen är trädgårdsmästaren, nyttan och nöjet. Utgångspunkten är det kulturarv som Drottningholms slottspark erbjuder i samverkan med den rika trädgårdshistoria som Ekerö kommun bär på.

Trädgårdsmästarna på Drottningholms slottspark har skapat utställningen i samarbete med Gunnar Kaj, blomsterkreatör som gör blomsteruppsättningarna vid Nobelfesten. För att förhöja upplevelsen är rummen delvis gömda för varandra.

Utställningen pågår fram till den 2 september 2012 och håller öppet dagligen 10.00-17.00. I närheten finns kafé samt försäljning av blommor.