Kronprinsessparet besökte WaterAid

Föregående 1 2 3 Nästa
Motiv: Kronprinsessparet tillsammans med Cecilia Chatterjee-Martinsen, Jan Eliasson och Lena Treschow Torell vid besöket hos WaterAid. Foto: Oscar Segerström/WaterAid
Fredagen den 15 juni besökte Kronprinsessparet WaterAid i Stockholm.
Kronprinsessparet hälsades välkomna av Jan Eliasson, ordförande WaterAid Sverige, samt Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare WaterAid Sverige.

Därefter fick Kronprinsessparet information kring WaterAids arbete med att förse världens fattigaste befolkningar med vatten och sanitet. Detta genomförs genom konkret bistånd i 27 av världens fattigaste länder och genom påverkansarbete mot beslutsfattare på global och nationell nivå.

Om WaterAid


WaterAid är en oberoende internationell organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkansarbete verkar för att världens fattigaste ska få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien. WaterAids vision är en värld där var och en har tillgång till rent vatten och sanitet. Organisationen startades i Storbritannien 1981 och finns nu även i USA, Australien och sedan 2009 även i Sverige.

Organisationen arbetar i 27 av världens fattigaste länder och sedan starten 1981 har 16 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och toaletter som ett resultat av WaterAids arbete.

Läs mer om WaterAid Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.