Kungen besökte Tjeckien med Royal Technology Mission

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa
Motiv: Kungen besöker företaget Certec som grundades 1995 och tillverkar högteknologiska keramiska material. Foto: Kungahuset.se
På Kungens initiativ har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) sedan 1984 arrangerat så kallade Royal Technology Missions (RTM) runtom i världen.
RTM är en delegationsresa för svenska företagsledare, myndighets- och högskolerepresentanter. Syftet med resorna är främst att skapa nya kontakter som kan leda till utökat idé- och affärsutbyte. Kungen deltar på dessa delegationsresor. Årets resa var den tjugonde och gick till Tjeckien.

Tema för årets resa var att undersöka hur ett gammalt industriland med liknande profil som Sverige förvandlas till en kunskapsbaserad ekonomi. IVA:s kunskapsnätverk består av cirka 1 000 svenska och utländska ledamöter samt ett Näringslivsråd med cirka 200 medlemsföretag.

Med på resan till Tjeckien den 8 maj till och med den 11 maj var, förutom Kungen, bland annat IVA:s vd Björn O. Nilsson, IVA:s preses Leif Johansson, koncernchef Håkan Buskhe, vd Anders Nyrén, vd Lars Stugemo, vd Marianne Dicander Alexandersson och vd Saeid Esmaeilzadeh.