Prins Daniel besökte Malmö

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Prins Daniel besöker hjälmföretaget Hövding. Grundaren Anna Haupt står bredvid Prinsen. Foto: Kungahuset.se
Onsdagen den 2 maj och torsdagen den 3 maj besökte Prins Daniel Malmö med fokus på entreprenörskap och företagande.
Prins Daniel möttes på flygplatsen av landshövding Göran Tunhammar och besökte sedan Swedbank och projektet "Äntligen jobb" där praktikplatser ges till unga akademiker med utländsk härkomst.

Därefter besökte prinsen Hövding Sverige AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där grundarna Anna Haupt och Terese Alstin tog emot och visade runt samt berättade om företaget som tillverkar en ny slags cykelhjälm. Följ Hövding på Facebook här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Eftermiddagen avslutades med ett besök vid Cleantech City Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - ett projekt som drivs av Malmö stad där näringsliv, högskola och kommunen skapar ett grönt kluster för att utveckla Cleantech-företagande i Malmö. Cleantech är, enligt en definition som EU tagit fram "all ny teknik som är mindre skadlig för miljön än tillgängliga alternativ".

På kvällen gav Landshövdingen middag på residenset för entreprenörer och företagare i regionen.

Torsdagen inleddes med ett frukostmöte kring temat "Entreprenörskap som väg ut ur utanförskap" där Ljubo Mrnajavac, Rosengård Invest, var moderator.

Därefter närvarade prinsen vid den första dagen av Tillväxtdagarna i Slagthuset i Malmö. Tillväxtdagarna är ett årligt återkommande evenemang som tidigare skett i Åre 2010 och i Göteborg 2011 och arrangeras av Swedbank och Sparbankernas Riksförbund. Syftet är att samla alla de som vill skapa bättre förutsättningar för lokal och regional tillväxt. Filmade programpunkter från Tillväxtdagarna finns att se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..