Statsbesök i Sydkorea, dag 2

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 Nästa
Motiv: Kungaparet vid välkomstceremonin. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Onsdagen den 30 maj fortsatte Kungaparets statsbesök i Sydkora.
Statsbesöket inleddes formellt med en kransnedläggning och en rökelseceremoni vid Memorial Tower vid den nationella kyrkogården. Därefter togs Kungaparet emot i presidentpalatset Blue House Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där den officiella välkomstceremonin ägde rum. Därefter delade Kungen ut Serafimerorden Öppnas i nytt fönster. till president Lee Myung-bak. Sedan hölls enskilda samtal mellan de officiella delegationerna från Sydkorea och Sverige.

Efter välkomstceremonin närvarade Kungen vid en lunch där Korea-Sweden Cultural Society stod som värd. Korea-Sweden Cultural Society grundades 2002 och arbetar för att främja kultur- och utbildningsutbyte genom böcker, utställningar och olika stipendier.

Samtidigt besökte Drottningen Ewha Womans University Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ett av världens största universitet för kvinnor som grundades 1886. Drottningen fick information kring universitetet och dess historia och sedan följde en lunch med koreanska kvinnor i ledande ställning. Därefter invigde Drottningen en svensk filmfestival på universitet.

Eftermiddagen inleddes med ett besök på War Memorial Museum of Korea Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och palatset Changdeok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och dagen avslutades med en statsbanket under värdskap av det sydkoreanska presidetparet.