Prins Carl Philip besökte Försvarsmedicincentrum i Göteborg

Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa
Motiv: Prins Carl Philip tillsammans med, fr v H.M. Konungens stabschef generalmajor Håkan Petterson samt överste Mikael Åkerström. Foto: Ulrika Roos/Försvarsmedicincentrum
Onsdagen den 7 mars besökte Prins Carl Philip Försvarsmedicincentrum i Göteborg.
Besöket på Göteborgs garnison inleddes med att Prinsen fick information om garnisonens verksamhet, Försvarsmedicincentrum (FömedC) samt Elfsborgsgruppen.

En av de fyra hemvärnsbataljonerna i Göteborg- och Sjuhäradsbygden, som ingår i Elfsborgsgruppen, har marina uppgifter och använder bland annat stridsbåtar. Prinsen, som var stridsbåtsförare under värnplikten, körde en tur i Göteborgs skärgård.

Eftermiddagen inleddes med att besöka hälso- och sjukvårdspersonalen som ska rotera ner till Afghanistan och avlösa sina kollegor. De ca 50 personer som har hälso- och sjukvårdsbefattningar gör nu den sista av den tre veckor långa utbildningen vid FömedC.

FömedC har för uppgift att säkerställa en väl fungerande hälso- och sjukvård inom Försvarsmakten i fredstid, vid internationella insatser, i händelse av kris och katastrof samt under väpnad konflikt.

Elfsborgsgruppen är den enhet inom FömedC som utbildar Hemvärnet och de nationella skyddsstyrkorna i Göteborg- och Sjuhäradsområdet.

Läs mer om FömedC Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Elfsborgsgruppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.