Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall på besök i Sverige - förmiddagen dag 2

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa
Motiv: Kungen och Prinsen av Wales tillsammans med Johan Rockström vid Stockholm Resilience Center. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Fredagen den 23 mars fortsatte Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwalls besök i Sverige.
Kungen och Prinsen av Wales inledde fredagen med ett besök på Stockholm Resilience Center Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som är en del av Stockholms universitet. Centret arbetar med forskning där människan och naturen ses som en helhet.

En av de forskare som är knuten till centret, Fiona Lambe från Stockholm Environment Institute (SEI), introducerade Kungen och Prinsen av Wales till ett av de projekt som centret arbetar med. Fionas forskning går ut på att reducera ved som värmekälla i utvecklingsländer och istället ersätta det med etanol. Under introduktionen kokades en kanna te som sedan Kungen och Prinsen av Wales fick smaka på. Därefter inleddes ett samtal med flera forskare som arbetar vid centret.

Samtidigt besökte Drottningen och Hertiginnan av Cornwall British International Primary School Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som grundades 1980. Drottningen och Hertiginnan visades runt på skolan och eleverna visade sina pågående skolarbeten i klassrummen. I biblioteket läste Hertiginnan av Cornwall högt för skolbarnen. Besöket avslutades med sång av eleverna i gymnastiksalen.

Programmet fredagen den 23 mars 


10.20 – Prinsen av Wales och Kungen besöker Stockholm Resilience Centre

10.25 – Hertiginnan av Cornwall och Drottningen besöker British International Primary School

12.30 – Kungaparet ger en officiell lunch för Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall på Kungliga slottet

14.30 – Hertiginnan av Cornwall och Drottningen besöker förskolan Pumpan

14.40 – Prinsen av Wales och Kungen besöker S:t Eriks bostadsområde

19.30 – Kungaparet välkomnar Prinsen av Wales och Hertiginnan av Cornwall till Drottningholm Slottsteater för en rundvisning av den unika teatern