Kronprinsessan vid Världsdiabetesdagen

Föregående 1 2 3 4 Nästa
Motiv: Kronprinsessan delar ut Johnny Ludvigsson-priset till professor Olli Simell. Med på bild syns Johnny Ludvigsson. Foto: Christine Olsson/Scanpix
Onsdagen den 14 november närvarade Kronprinsessan vid Barndiabetesfondens välgörenhetsmiddag på Berns i Stockholm med anledning av Världsdiabetesdagen.
I samband med välgörenhetsmiddagen delade Kronprinsessan ut Johnny Ludvigsson-priset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som varje år delas ut till två framstående barndiabetesforskare.

I år gick priset till professor Olli Simell samt professor Per-Ola Carlsson.

Olli Simell, professor vid Turku University i Finland mottog ett stipendium på 250 000 kronor för "den mest framstående barndiabetesforskningen i Norden".

Per-Ola Carlsson, professor vid Uppsala Universitet, mottog ett stipendium på 50 000 som avser framstående yngre forskare.

Det är för andra året i rad som Barndiabetesfonden arrangerar, tillsammans med Lilly Diabetes och Stockholms Auktionsverk, en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen.

Läs mer om Barndiabetesfonden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Världsdiabetesdagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.