Prins Daniel besökte Gnosjö

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa
Motiv: Prins Daniel i samtal under besöket hos Gnosjö Automatsvarvning AB. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Fredagen den 16 november besökte Prins Daniel Gnosjö.
Prinsen besökte Gnosjö med en önskan om att få en inblick i vad som karaktäriserar Gnosjöandan. Prins Daniel har ett starkt engagemang för entreprenörskap och ville under besöket informera sig kring vad Gnosjö gjort för att få fler att våga ta steget att bli företagare. I Gnosjö finns det 9000 invånare och 300 företag.

Prinsen inledde sitt besök med att besöka företaget By Rydéns Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som har funnits i Gnosjö sedan 1958. Företaget utvecklar och producerar lampor. Prinsen fick under besöket information om företaget av vd Håkan Schill och design- och marknadschef Magnus Wik samt en visning av lokalerna.

Därefter besökte Prinsen Gnosjö Automatsvarvning AB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där vd Linda Fransson, teknisk chef Olle Fransson samt ansvarige för logistik, Anna Sandberg, hälsade Prinsen välkommen och berättade om företaget. 1947 tillverkades den första svarvade produkten och sedan 1974 ägs företaget av familjen Fransson. Gnosjö Automatsvarvning har kunder inom fordons- och verkstadsindustri.

Prinsen besökte också utställningen "Gnosjö 100 år" där Göran Göhlin, näringslivschef i Gnosjö, guidade.

Besöket avslutades med ett rundabordssamtal med åtta företagsledare från Gnosjö.

Prins Daniel efter besöket: "Det har varit inspirerande att ta del av den företagskultur som finns i Gnosjö. En kultur som karaktäriseras av mod, vilja och sammanhållning."