Prins Daniel besökte Lindeparkens gymnasiesärskola

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Nästa
Motiv: Prins Daniel tillsammans med en elev vid Lindeparkens gymnasiesärskola. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures
Torsdagen den 18 oktober besökte Prins Daniel, socialminister Göran Hägglund och Folkhälsoinstitutets generaldirektör Sarah Wamala Lindeparkens gymnasiesärskola i Enskede gård.
Vid besöket fick Prinsen, socialministern och generadirektören information om skolans hälsoarbete samt träffa elever som går på skolan.

2005 startade Lindeparkens gymnasiesärskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. projektet "Friskare – Smartare – Gladare" med bakgrund av att många av eleverna var överviktiga till följd av dåliga matvanor och brist på fysisk aktivitet.

Syftet var att skapa förutsättningar för en hälsosammare livsstil, bland annat genom daglig fysisk aktivitet och en egen tallriksmodell.  Projektet var framgångsrikt och är nu permanent på skolan. Lindeparkens gymnasiesärskola var den första skolan som hälsodiplomerades i Sverige.

Besöket ägde rum på Måltidens dag under uppmärksamhetsveckan "Ett friskare Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.". Ett friskare Sverige fokuserar kring goda matvanor och fysisk aktivitet och arrangeras av Folkhälsoinstitutet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på uppdrag av regeringen.