Kronprinsessan delade ut Inspirationspriset på Återvinningsdagen

Motiv: Kronprinsessan delade ut Inspirationspriset till Blocket och dess vd Jan Prokopec vid. Foto: David Sica/Stellapictures

Måndagen den 12 maj deltar Kronprinsessan i konferensen Återvinningsdagen och delade i samband med den ut Inspirationspriset 2014 till Blocket.

Återvinningsindustriernas Inspirationspris 2014 tilldelades Blocket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med motiveringen: "Blocket får priset för att ha skapat en marknadsplats och drivit på utvecklingen att återanvända produkter om och om igen. Det har lett till en effektivare resursanvändning, minskad klimatpåverkan och ett ökat engagemang för återanvändning."

Konferensen som arrangeras av Återvinningsindustrierna har i år temat Resurserna, klimatet och jobben samt materialåtervinningens roll. Under dagen talar och debatterar bland annat representanter från Ellen Mac Arthur Foundation, IKEA, politiker och återvinningsföretag kring frågeställningar som: Är den cirkulära ekonomin en lösning? Vilka styrmedel krävs för att mer ska återvinnas? Hur designar företag för återvinning och användning av återvunna material?

Inspirationspriset och Återvinningsindustrierna

Inspirationspriset instiftades av Återvinningsindustrierna 2006 och delas ut till företag för nyskapande, kreativa och användbara grepp vid produktutveckling med återvunnen råvara som bas.

Återvinningsindustrierna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en branschorganisation för privata återvinningsföretag som valt att aktivt arbeta med miljö och etik i sin verksamhet med målet att skapa en återvinning som är långsiktigt hållbar. Branschen har 6 000 anställda, hanterar mer än 10 miljoner ton avfall och återvinningsmaterial, och materialåtervinner mer än 50 procent.