Kronprinsessan vid seminarium om makt och funktionsnedsättning

Motiv: Kronprinsessan tillsammans med expertpanelen som diskuterade ämnet ”Funktionsnedsatta på ledande befattningar i arbetslivet” under seminariet på Hotel Anglais i Stockholm. Foto: Kungahuset.se

Fredagen den 3 oktober närvarade Kronprinsessan vid ett internationellt seminarium med rubriken Funktionsnedsatta på ledande befattningar i arbetslivet. Seminariet hölls på Hotel Anglais i Stockholm.

Sverige är sett till vår storlek en av världens mest framgångsrika paralympiska nationer. Många personer med funktionsnedsättning studerar på högskolor och universitet. Men ändå återfinns sällan personer med den typen av bakgrund på ledande positioner inom näringsliv och samhälle. Varför är det så, hur kan det förändras och håller det kanske redan på att göra det?

Dessa frågor diskuterade en expertpanel bestående av representanter från näringslivet och den paralympiska rörelsen, bland andra: Per Strömberg, vd och koncernchef för ICA-Gruppen, Ragnar Gustavii, Sverigechef för EY, Helene Cooke, vd My Plus Consulting, Anna-Stina Nordmark Nilsson, ordförande SHIF, David Lega, kommunalråd i Göteborg och tidigare världsmästare i simning, Helene Ripa, art-director och paralympics guldmedaljör, samt Maja Reichard, teknolog KTH och paralympics guldmedaljör.

Moderator var Anders Lindberg, vd JKL.

Seminariet arrangerades Sveriges paralympiska kommitté och JKL.