Kungen besökte Swedish Space Corporation

Motiv: Vid Kungens besök på SSC deltog även medarbetare från SSC:s dotterbolag i Chile, Tyskland och USA samt från representationskontoret i Peking, Kina, via videolänk. Foto: SSC

Onsdagen den 12 februari besökte Kungen Swedish Space Corporation i Solna för att ta del av information om den svenska och globala rymdindustrin.

Vid Swedish Space Corporation (SSC) togs Kungen emot av Hans Karlander, styrelseordförande SSC, och Stefan Gardefjord, direktör SSC.

Kungen presenterades för medarbetare vid SCC bland andra medarbetare från Chile, Tyskland, USA och Kina som deltog vid mötet via videolänk.

Under förmiddagens föredrag fick Kungen bland annat höra om SSC:s bakgrund och 40-åriga historia, om rymdpolitik utifrån ett svenskt, europeiskt och globalt perspektiv samt om utvecklingsplaner för den svenska rymdbasen New Esrange.

Om SSC

Swedish Space Corporation är ett svenskägt företag som arbetar med rymdteknik. Företaget står till forskningens, det privata näringslivets och den offentliga sektorns tjänst, både i Sverige och utomlands. De uppdrag som företaget arbetar med är bland annat utvecklings- och testverksamhet, uppskjutningar samt drift och underhåll av rymd- och flygsystem. SSC har ca 600 anställda runtom i världen.

År 2011 ändrades namnet från Rymdbolaget till Swedish Space Corporation (SSC). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.