Kungen delade ut Stockholm Water Prize

Motiv: Kungen delar ut det internationella vattenmiljöpriset Stockholm Water Prize till professor John Briscoe. Foto: Shi Tiansheng/Stellapictures

Torsdagen den 4 september delade Kungen ut Stockholm Water Prize till professor John Briscoe från Sydafrika vid en ceremoni i Stockholms stadshus.

I sin motivering skriver kommittén för Stockholm Water Prize att professor John Briscoe ”har kombinerat forskning i världsklass med policy och praktik för att förbättra såväl förvaltningen av världens vattenresurser som tillgången till dricksvatten och toaletter.”

Efter prisutdelningen hölls en bankett i Gyllene salen. Kungen höll tal och framhöll bland annat hur viktigt det är att vi förvaltar våra vattenresurser och att världen samarbetar i dessa centrala frågor. Läs Kungens tal.

Tidigare under dagen närvarade Kungen vid ett seminarium som handlade om kopplingarna mellan vatten, energi, infrastruktur och katastrofer.

Seminariet och utdelningen av det internationella vattenmiljöpriset Stockholm Water Prize äger rum under World Water Week Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är en global vattenkonferens som arrangeras av Stockholm International Water Institute (SIWI). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.