Prins Daniel i Visby med Prins Daniels Fellowship

Motiv: Vid landshövdingens lunch. Johan Weigelt, Carl Bennet, Monica Lindstedt, Johan Högberg, landshövding Cecilia Schelin Seidegård, Prins Daniel, Lena Treschow Torell och Sebastian Knutsson med Visby och Östersjön i bakgrunden. Foto: IVA

Måndagen den 12 maj besökte Prins Daniels Fellowship Richard Steffen gymnasieskola och Campus Gotland för att inspirera ungdomar till entreprenörskap. Prins Daniel berättade om projektet tillsammans med Monica Lindstedt, Metro och Hemfrid, Sebastian Knutsson, King och Johan Högberg, Vertiseit AB.

Dagen i Visby inleddes på Richard Steffen gymnasieskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med en aulaföreläsning där Prins Daniel och projektets experter talade om erfarenheter av entreprenörskap.

Expertrådets representanter denna gång var Monica Lindstedt, grundare av Metro och Hemfrid, Sebastian Knutsson, grundare till spelbolaget King och kreatören bakom Candy Crush Saga, och Johan Högberg, vd och grundare Vertiseit AB. Johan deltar i mentorsprogrammet inom Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram.

Valentin Nilsson från Ung Företagsamhet Gotlandsregionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. deltog i föreläsningen och berättade hur de hjälper unga människor att prova på företagsamhet.

Efter föreläsningen bjöds eleverna in till rundabordssamtal med Prinsen och experterna.

Under eftermiddagen hölls en aulaföreläsning för studenter på Campus Gotland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Prins Daniel och experterna berättade om projektet och talade kring entreprenörskap.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA).  Länk till annan webbplats.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship.
Länk till annan webbplats.